Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να καταργήσει την παραδοσιακή ιατρική

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια τεράστια άνοδος των παραδοσιακών φαρμάκων και πρακτικών αντιμετώπισης ασθενειών. Πολλοί άνθρωποι, βλέποντας τις παρενέργειες από τα φάρμακα, αλλά και ερχόμενοι σε επαφή με την εναλλακτική ιατρική (ομοιοπαθητική κλπ.) άρχισαν να ψάχνουν τη γνώση των προγόνων τους και ξεσκόνισαν τα βιβλία με τις συνταγές της γιαγιάς για να θεραπευτούν. Η "μόδα" αυτή μάλιστα έφτασε κάποια στιγμή σε φυτά και ζώα που υποτίθεται μπορούν να καταπραϋνουν τον καρκίνο και άλλες πολύ σοβαρές ασθένειες.


Ποιοι πιστεύετε όμως ότι έχασαν από όλη αυτή την υπόθεση; Οι φαρμακοβιομηχανίες βέβαια, οι οποίες μαζί με τις καπνοβιομηχανίες είναι οι πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στον κόσμο! Ε, αυτό δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι. Έπεισαν λοιπόν κάποιους ότι δεν πρέπει να παίρνει ο καθένας ότι θέλει και ότι τα πάντα πρέπει να ελέγχονται μόνο από εργαστήρια και έτσι σιγά σιγά ήρθε η στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βγάλει οδηγία για να απαγορεύσει τα παραδοσιακά φάρμακα. Είναι τρελό και όμως αληθινό! Η σοφία χιλιάδων χρόνων, που βοήθησε στην φαρμακοποιΐα δεν μπορεί να εφαρμόζεται από όλους μας, παρά μόνο από όσους θα βγάλουν λεφτά από αυτήν.

Ιδιαίτερα όμως για τη χώρα μας αυτό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο αριθμό ειδών χλωρίδας, με πολλά από αυτά να είναι φαρμακευτικά και ιδιαίτερα διαδεδομένα στην παραδοσιακή ιατρική μας. Ποιος δεν ήπιε τσάι του βουνού για τον πονόλαιμο; Δεν ήπιε χαμομήλι όταν ήταν μωρό για να κοιμηθεί εύκολα; Για να μην αναφέρουμε τις καλλυντικές χρήσεις των βοτάνων μας, αφού έχουμε δύο εταιρίες (Κορρές και Apivita) που είναι κολοσσοί στον χώρο αυτό, με καταστήματα στο εξωτερικό και διεθνή απήχηση.

Ως βοτανικός που έχω ασχοληθεί λίγο με τα φαρμακευτικά φυτά της χώρας μας, θεωρώ εντελώς ανήθικη και προκλητική αυτή την οδηγία. Αναμένω να δω το τελικό της κείμενο βέβαια, αλλά εγώ προσωπικά ψήφισα εναντίον της.

Μπορείτε κι εσείς να ψηφίσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου