Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η γενετική στα χέρια ηλιθίων...

Θέλω να σας μεταφέρω την αγανάκτηση της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και όχι μόνο, για το συγκεκριμένο γεγονός:

Έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενετικής Ανθρώπου (ESHG) και γενικότερα της επιστημονικής κοινότητας κατά της ενέργειας Oύγγρου ακροδεξιού βουλευτή να πραγματοποιήσει "γενετικό τεστ" για την φυλετική του ...καθαρότητα από γενετικό υλικό Εβραίων η τσιγγάνων!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το ΔΣ της ΠΕΒ με το παρόν μήνυμα υποστηρίζει ένθερμα την έντονη αντιθετική ένσταση της Ουγγρικής Ένωσης Γενετικής Ανθρώπου (Hungarian Society of Human Genetics) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενετικής Ανθρώπου (ESHG) κατά της ενέργειας πραγματοποίησης "γενετικής δοκιμασίας" σε βουλευτή προκειμένου να τεκμηριωθεί "η φυλετική του καθαρότητα". Οι σχετικές ανακοινώσεις στις συνδέσεις : 
Ειδικότερα στην χώρα μας θα θέλαμε για πολλοστή φορά ΚΑΙ με αφορμή τέτοια αντιεπιστημονικά και ανήθικα γεγονότα, να επισημάνουμε την αναγκαιότητα της άμεσης διαμόρφωσης Θεσμικού (νομικού) πλαισίου στην χώρα μας για τις υπηρεσίες Γενετικής, όσο αφορά τόσο στην Εκπαίδευση των Γενετιστών ΑΛΛΑ και στους όρους και στις προϋποθέσεις πραγματοποίησης γενετικών αναλύσεων.
Η ένσταση δεν πρέπει να εστιαστεί στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ενέργεια του βουλευτή ΑΛΛΑ και στην ευθύνη που ενέχει η αντίστοιχη επιχείρηση γενετικών αναλύσεων!

Για το ΔΣ της ΠΕΒ

Παπαδάκης Μάνος                               Κατωπόδης Γιώργος

Πρόεδρος                                            Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου