Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β/ΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ04

Σας κοινοποιώ το μήνυμα της ΠΕΒ

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τις επόμενες μέρες διενεργούνται, οι διαδικασίες τοποθέτησης καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης σε οργανικά κενά σχολείων.

Οι αναφορές συναδέλφων (Βιολόγων και Φυσιογνωστών) για τις τοποθετήσεις την προηγούμενη σχολική χρονιά ανέδειξαν πλήθος προβλημάτων σχετικά με τις τοποθετήσεις καθηγητών του κάδου ΠΕ04, σε δυσαρμονία με την σχετική εγκύκλιο, τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ανάγκες των σχολικών μονάδων και-βεβαίως- σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για παράδειγμα: Σε σχολεία, στα οποία δεν υπηρετεί Βιολόγος, τοποθετήθηκε Φυσικός, Χημικός ή Γεωλόγος, σχολεία στα οποία υπηρετεί ήδη Βιολόγος ή Φυσιογνώστης τοποθετήθηκε και άλλος Βιολόγος, αντί για καθηγητή ειδικότητας ΠΕ04 που το σχολείο χρειάζεται.

Σε όσες περιπτώσεις συνάδελφοι- μέλη της ΠΕΒ γνωστοποίησαν κάποια παρατυπία στην ΠΕΒ, η αντίδραση της ΠΕΒ (ως οφείλει) ήταν ουσιαστική, άμεση και στη πλειονότητα των περιπτώσεων έφερε αποτέλεσμα.

Με δεδομένα ότι:
-Οι εγκύκλιοι που εφαρμόζονται σας είναι γνωστές (έχουν κοινοποιηθεί στις σχολικές μονάδες και βρίσκονται στις σχετικές επίσημες ιστοσελίδες),
-Η ΠΕΒ, δε μπορεί να γνωρίζει τις όποιες παρατυπίες γίνονται στην κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια, αν δεν ενημερωθεί από τους συναδέλφους,

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ:
1.   Να ενημερώσετε ΑΜΕΣΑ (ηλεκτρονικά) την γραμματεία της ΠΕΒ, ώστε να παρέμβουμε αν και όποτε χρειαστεί.
2.   Να υποβάλετε, εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, ένσταση για κάθε παρατυπία που διαπιστώνετε.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΒ

Από τη γραμματεία της ΠΕΒ

Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων,
Έβρου 94-96, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Τ.Κ.: 115 27
URL: www.pev.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου